Navigácia

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín

    Dňa 28. 2. 2024 sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín určené pre žiakov 2. stupňa. Vyšší počet súťažiacich a aj kvalita boli v II. kategórii - žiaci 5. a 6. ročníka prejavili svoj talent najmä v poézii. Celkové poradie:
    Poézia: 1. Natália Osúchová - 6. C Próza: 1. Karolína Preinerová - 5. C
    2. Nikolas Mečiar - 6. D 2. Oliver Polievka - 6. C
    3. Zara Miháliková - 5. A 3. Hana Haas - 5. A
    3. Peter Laluha - 5. B
    Aj v III. kategórii - 7. - 9. ročník - zaujali najmä výkony recitátorov básní. Próza sa stala slabším článkom tejto vekovej kategórie, preto 1. a 2. miesto neboli udelené.
    Poézia: 1. Július Pasovský - 8. C Próza: 3. Vanesa Bartošová - 7. B
    2. Patrik Osúch - 8. B
    3. Liana Alušicová - 7. B
    Víťazom blahoželáme a držíme im palce v okresnom kole, ktoré prebieha v týchto dňoch.
    Radoslav Šimurka

  • Výsledky súťaže Všetkovedko a Expert

    Výsledky súťaže Všetkovedko a Expert

    Čakanie na výsledky súťaží  Všetkovedko a Expert sa vyplatilo, pretože nás aj v tomto šk. roku veľmi potešili. Z pomedzi 13 392 žiakov zo 767 škôl z celého Slovenska sa naši žiaci určite nestratili, ba naopak, máme aj krásne umiestnenia. Na 1. stupni sa na našej škole zapojilo celkovo 95 žiakov. V kategórií Všetkovedko 2. ročník sa žiaci Radoslav Kmec a Lucas Petráš z 2.C umiestnili v celkovom celoslovenskom poradí na 3. mieste a získali titul Všetkovedko. Z prvého stupňa chceme pochváliť aj našich prváčikov, ktorí viacerí vo svojej kategórií získali titul Všetkovedko a ostatní získali titul Všetkovedkov učeň. Druhý stupeň sa tiež nedal zahanbiť aj keď súťažilo len 24 žiakov. Najviac sa darilo piatakom. Samuel Zelenický z 5.B získal titul Top Expert za umiestnenie v 1. štvrtine celkového poradia. Žiaci Anabela Masárová z 5.A, Richard Fontáni z 5.C, Jakub Mokrý a Peter Laluha z 5.B sa umiestnili v 1. štvrtine rebríčka v kategórií, ktorú si vybrali a získali titul Expert.  Dúfame, že tieto úspechy Vás budú motivovať zapojiť sa do súťaže aj budúci rok. Všetkých súťažiacim gratulujeme a tešíme sa na ďalších  Expertov a Všetkovedkov!

    Koordinátorka súťaže S. Fajerová a triedne p.učiteľky 1. stupňa

  • 8. 3. 2024

    Aktualizovali sme modul Hokej

  • Športujeme s trénerom

    Športujeme s trénerom

    Naša škola sa aj v tomto školskom roku zapojila do projektu : "Tréneri na škole", a tak patrí jedna hodina telesnej výchovy v týždni hlavne basketbalu. Žiaci na 1. stupni sa tomu veľmi tešili. Vďaka p. trénerovi Tomášovi Bulíkovi boli hodiny obohatené o prípravné hry zamerané na basketbal - prihrávky, dribling, obranu, či  hod do koša. Ale nezabudli sme sa zahrať aj naháňačky, futbal, pohybové hry.

    Ktovie?... Možno sa z nás v budúcnosti stanú aj známi basketbalisti.

  • Zážitkové vyučovanie v 6. D

    Zážitkové vyučovanie v 6. D

    Minulý týždeň sme sa na hodinách literatúry preniesli do starovekého Grécka. Žiaci sa na malý moment prevtelili do hrdinov starých gréckych bájí a vyrozprávali nám svoj príbeh. Jednotlivé historky boli napínavé, miestami poučné, ale aj tragické a smutné. Žiaci si k svojmu rozprávaniu vyrobili aj rekvizity, ktoré účelne využili pri svojom rozprávaní. 

    Verím, že žiakom sa netradičné hodiny páčili a odniesli si z nich pekný umelecký zážitok.

    Mgr. Diana Rigová

  • Zábavná geografia

    Zábavná geografia

    Žiaci 5. ročníka sa na hodinách geografie naučili čo je sopka, ako vzniká, čo ju tvorí. V rámci projektového vyučovania mali možnosť vidieť jej činnosť na vlastné oči. Z prinesených materiálov si na hodinách vytvorili sopky vlastné, ktoré po dokončení i oživili. A láva sa valila....

    Mgr. Žaneta Nikmonová

  • 7. 3. 2024

    Aktualizovali sme modul 2% z dane

  • 6. 3. 2024

    Aktualizovali sme modul Xoana

  • Xoana

  • 28. 2. 2024

    Aktualizovali sme modul Odborové okienko

  • Olympiáda v anglickom jazyku

    Olympiáda v anglickom jazyku

    Dňa 14.2.2024 sa náš žiak, Adam Čecho zo 7.B triedy, zúčastnil krajského kola OAJ v kategórií 1C v Dubnici nad Váhom.

    Bol úspešným riešiteľom a umiestnil sa na 9. mieste, k čomu mu gratulujeme a prajeme veľa úspechov do budúcnosti 😊

  • ŠKD v knižnici

    ŠKD  v knižnici

    Dňa 14.2. sa deti navštevujúce školský  klub detí zúčastnili prezentácie pútavej a inovatívnej knihy „Volám sa AI- rozhovory s umelou inteligenciou“, ktorej autorkou je Yvonne Vavrová – slovenská režisérka, scenáristka, kameramanka, fotografka a grafička. Spisovateľka ponúkla deťom svoj realistický a zároveň optimistický pohľad na to, ako AI ovplyvňuje náš život, ako môžeme túto technológiu využiť pre dobro ľudstva či aký  obrovský potenciál predstavuje AI pre človeka ako takého. Deti mimoriadne zaujali krásne ilustrácie, ktoré im otvorili cestu do vlastnej fantázie.

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín

    Na našej škole každoročne zaznieva umelecké slovo prostredníctvom žiakov, ktorí sa zapoja do Hviezdoslavovho Kubína - recitačnej súťaže v poézii a próze. Dňa 14.2.2024 sa táto súťaž uskutočnila pre našich najmladších žiakov 2.- 4.ročníka. Zapojilo sa ich 21. Každý prednes bol jedinečný. Sme radi, že sa s radosťou zapájajú do tejto súťaže.

    Ďakujeme zúčastneným a umiestneným srdečne blahoželáme!

    Vyhodnotenie 1. kategórie

    POÉZIA

    1. miesto -  Marcus Gates  - 2.B
    2. miesto  - Elita Maribel Aguilar  - 3.B
    3. miesto  - Petra Gromová  - 3.A

    PRÓZA

    1. miesto  - Hana Vanková  - 3.C
    2. miesto  - Olívia Molottová  - 3.A
    3. miesto  - Matej Kleman  - 3.C

    Víťazom držíme palce v okresnom kole!

    Mgr. B.Radosová

  • Karneval v ŠKD

    Karneval v ŠKD

    Karneval nás všetkých spojil, 

    energiu tancom dobil.

    Veselé masky úsmev rozdávali 

    a na fotke všetkým zakrývali.

    Fašiangové obdobie sme si v ŠKD užili tak ako sa patrí. Deti oblečené v rôznych maskách sa pri hudbe zabávali a tancovali. Nechýbali rôzne súťaže a aj malé občerstvenie. 

  • Lyžiarsky výcvik prvákov

    Lyžiarsky výcvik prvákov

    Dočkali sme sa! Slniečko, sneh a usmiati lyžiarski inštruktori nás privítali v krásnom prostredí Jasenskej doliny. Za päť dní sme sa naučili stáť na lyžiach, zvládli sme lyžiarsku abecedu i jazdu na vlekoch. Mnohí z nás sa v lyžovaní zdokonalili. Súťaž v posledný deň - slalom medzi bránkami - sme všetci absolvovali na jednotku. Medaily pre víťazov, diplomy a ovocné kapsičky pre všetkých PRVÁKOV ukončili skvelý týždeň na lyžiach v prírode.

    Ďakujeme!

  • Lyžiarsky výcvik tretiakov a štvrtákov

    Lyžiarsky výcvik tretiakov a štvrtákov

    V dňoch 5. – 9.2.2024 naši tretiaci a štvrtáci absolvovali lyžiarsky výcvik v Jasenskej doline. Počasie síce nebolo ideálne, ale našim „lyžiarom“ to nevadilo. Niektorí prvýkrát stáli na lyžiach, učili sa, niektorí sa zdokonaľovali, iní si prišli len zalyžovať. Dobrá nálada a chuť sa lyžovať nemizla počas celého týždňa. Deti si  lyžovanie užívali každým dňom. Lyžiarsky výcvik zavŕšili pretekmi. Najlepší získali diplomy. Aj keď unavení, ale plní zážitkov sme sa šťastlivo  vracali každý deň do školy.

    Bolo nám super, veselo,

    aj keď počasie nám neprialo.

    Lyžiarsky výcvik sme zdolali,

    sú z nás dobrí lyžiari.

     

    Mgr. B. Radosová

  • „O čom si šepkajú šaty“

    „O čom si šepkajú šaty“

    Dňa 29.01.2024 sa v Kultúrnom a spoločenskom stredisku v Prievidzi, konala vzdelávacia prednáška EDUwaste o udržateľnej móde a textilnom odpade. Bola podporená projektom Implementation of the educational methology in the sector of textile waste into the educational process of schools to support combatinng climate change. Prednášku pre žiakov ôsmeho ročníka zorganizoval MsÚ Prievidza - Odbor školstva v spolupráci s Máriou Wagingerovou, expertkou projektu z Únie miest.

    Žiaci si hneď na úvod  pozreli krátky dokumentárny film „O čom si šepkajú šaty“, v ktorom boli vysvetlené témy o oblečení, o tom, ako a kde sa prevažne oblečenie vyrába a aké je jeho následné ničenie. Súčasťou bolo aj vysvetlenie vplyvu na životné prostredie.

    V interaktívnej prednáške sa žiaci dozvedeli čo je to fast fashion, kedy vznikol tento pojem a čo ho spôsobilo a čo je to slow fashioncirkulárna ekonomika upcyklácia – teda ako nakupovať a správne si triediť šatník, čo je to kapsulová móda a kam s oblečením, ktoré už nenosíme.

    Žiakom bolo na prednáške vysvetlené, nie je vždy potrebné kupovať nové oblečenie, alebo staré hneď vyhadzovať, pretože existujú napr. second handy, swapy, ako aj zberné kontajnery (napr. Ekocharita), kde sa oblečenie môže ešte ďalej využívať.

    „Viete čoho sa šaty najviac boja? Že skončia na skládkach a nenaplnia svoju cestu“.

     

    Autorka článku: PaedDr. Ivana Pandurović, PhD.

  • Končí sa fašiangové obdobie

    Končí sa fašiangové obdobie

    Ešte dva týždne, presne do Valentína... A je koniec Fašiangov, obdobia od Troch Kráľov do Popolcovej stredy, času plesov, bálov a karnevalov, zábavy a radosti, zabíjačiek a ďalších iných tradícií. Chceme všetkým ponúknuť trochu našej fašiangovej hudobnej pochúťky. Ak sa Vám bude páčiť, môžete sa pridať ku deťom z III.A a z III.C triedy.

  • Deň bláznivých účesov

    Deň bláznivých účesov

    Naša škola nie je stále len vážne učenie, ale i zábava a dobrá nálada. Tú si svojimi veselými účesmi mohli žiaci urobiť i 26. januára. Presvedčte sa sami, ako im to pristalo.

    Mgr. Jana Mažáriová

  • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

    Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

    Dňa 17.1.2024 sa v Centre voľného času v Prievidzi uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku.V kategórii 1A (5.-7.ročník) spolu súťažilo 25 žiakov a v kategórii 1B (8.-9.ročník) 28 žiakov.Našu školu reprezentovali žiaci Tobias Helcz (7.A) a Lucka Javorčeková (9.A).V silnej konkurencii obsadil Tobias vo svojej kategórii 5.miesto a Lucka 8.miesto,čím sa obaja stali úspešnými riešiteľmi olympiády.Obom žiakom srdečne gratulujeme a tešíme sa z ich úspechov.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Sama Chalupku
    Ul. Sama Chalupku 313/14
    971 01 Prievidza
  • +421465439825

Fotogaléria